CONTACT

 

PRETTIG KENNIS MAKEN

FAQs

Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal algemene vragen over Malideco:

CONTACT

Malideco
Frans Halsstraat 14
9312 PS  Nietap
Tel. +31(0)6-27027824
info@malideco.com
Kvk: 75756757
Btw-id: NL001567428B28

Wat is LED verlichting en wat zijn de kleuren?

LED verlichting is erg energiezuinig, het verbruik is vaak wel 80% lager dan traditionele verlichting. Daarnaast wordt LED verlichting bijna niet heet en is daardoor ook veiliger. De levensduur en betrouwbaarheid is ook (veel) hoger dan traditionele verlichting. Gemiddeld gaat LED verlichting 50.000 uur mee, terwijl traditionele lampen enkele duizenden uren mee gaan.

De beschikbare kleuren LED verlichting is te vergelijken met verfwaaiers. Er zijn duizenden soorten kleuren te produceren. Ieder merk en/of fabrikant hanteert zijn eigen kleur(nummer). Daarnaast worden LED kleuren bij de fabriek in batches gemaakt. Ook dit is te vergelijken met verf, een grote hoeveelheid wordt in 1x “gemengd” en geproduceerd. Een nadeel van deze eigenschap is dat wanneer verschillende merken of productie badges met elkaar worden gecombineerd, er bijna altijd een klein kleurverschil is. Houdt hier dus rekening mee indien u bestaande verlichting wilt uitbreiden of repareren.

Een andere eigenschap van LED is dat deze in de loop van de tijd zwakker kan gaan branden tot maximaal 70%. De mate hiervan is afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Dit is een normaal verschijnsel.

Bij veel producten om deze website kan worden gekozen voor een kleur LED:
– Warm Wit (3000K):
Aangenaam warm licht. Geschikt voor hotels, winkelcentra, passages, verlichting van gebouwen, evenemententerreinen, winkels.
– Wit (6500K):
Vergelijkbaar met daglicht. Is erg geschikt voor het creëren van een ijs omgeving (kirstallen, sneeuwvlokken, etc). Daarnaast geschikt voor evenementen, verlichten van gebouwen en winkels.
– Extra Warm Wit (2400K):
Extra warm licht voor een aangename sfeer. Vergelijkbaar met de traditionele gloeilamp feestverlichting. Populair voor het gebruik in een bar, restaurant, hotel of verlichten van houten gebouwen.
– Knipperende verlichting:
Voor een levendig en speeleffect. Ongeveer 10% van de verlichting zal hierbij langzaam knipperen (dus geen kermisattractie effect). Gebruik een combinatie van warm wit met knipperend (warm) witte LEDs.

Zijn de producten geschikt om buiten te gebruiken?

Ja, al onze feestverlichting en accesoires zijn geschikt voor binnen,- en buitengebruik. De meeste producten hebben een IP-waarde van IP44 (spatwaterbestendig).

Wat is de levertijd?

De geschatte levertijd staat vermeld bij de productbeschrijving. Klik op een product in de winkel om te bekijken. Wij doen er alles aan om deze levertijd waar te maken. Als dat onverhoopt niet lukt, dan zullen wij contact opnemen. De voorraden en productiecapaciteit verschillen door het jaar, het kan voorkomen dat wij in sommige perioden sneller kunnen leveren dan vermeld staat. Zeker weten wat de exacte levertijd op dit moment is? Neem dan even contact met ons op. 

Ik heb een bestelling gedaan, hoe verder?

Nadat een bestelling is gedaan ontvangt u automatisch een e-mail bevestiging.
Geen bevestiging ontvangen? Het kan even duren voordat de bevestiging wordt ontvangen. Check ook de spam box. In sommige gevallen komt de bevestiging daar in terecht.

Nadat een bestelling is gedaan, gaan wij zo snel mogelijk aan de slag met de productie (indien van toepassing) en levering. Zodra uw bestelling verzonden is, dan ontvangt u hiervan een e-mail.

Kan ik een geplaatste bestelling nog wijzigen?

Dit is afhankelijk van de producten die zijn besteld en wanneer eventuele wijzigingen gedaan moeten worden. Een aantal producten die wij verkopen worden op maat gemaakt. Deze kunnen niet geannuleerd worden zodra productie is begonnen. Daarnaast verkopen wij ook “standaard” producten die makkelijker gewijzigd of terug op voorraad gelegd kunnen worden. Heeft u een bestelling gedaan en wilt u graag wijzigen? Neem dan even contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wordt mijn bestelling gratis verzonden?

Vanaf €95,00 excl. BTW worden bestellingen gratis verzonden.
Voor bestellingen onder €95,00 bedragen de verzendkosten €6,95 excl. BTW.

Wordt mijn bestelling in 1 keer verzonden?

Ja, wij verzamelen alle producten en verzenden daarna alles in 1x. Hiermee beperken wij de belasting op het milieu.

Een deel van uw bestelling sneller nodig? In het menu afrekenen staat een veld met bestelnotitie(s). Geef hierin aan wat u snel nodig heeft. Ook kunt u eventueel na bestelling een e-mail sturen. Indien wij het product snel(ler) kunnen leveren dan de andere producten, dan verzenden wij uw bestelling in losse delen.

Hoe worden producten bezorgd?

Relatief kleine producten worden verpakt in dozen, folie of per luchtkussen enveloppe.

Grote producten worden per pallet verzonden tot over de drempel van de voordeur of (hoofd)ingang. Andere of speciale wensen voor bezorgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Kan ik een ontvangen bestelling retourneren?

Ja en nee, dit is afhankelijk van de situatie:

Standaard producten:
“Standaard” producten op onze website kunt u retourneren. Vanaf de dag van ontvangst is er 14 dagen bedenktijd. Een retourzending kan kenbaar worden gemaakt door ons een e-mail te sturen of door middel van het invullen en versturen van het retourformulier.

Na versturen van dit formulier heeft u 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Retourzendingen worden alleen geaccepteerd indien de goederen ongebruikt en in onbeschadigde originele verpakking zitten. De verpakking mag worden opengemaakt om het product te bekijken/testen, mits dit netjes wordt gedaan. Het betaalde aankoopbedrag van het product zal binnen 14 dagen na ontvangst van het retour formulier worden teruggestort, mits het volgens bovengenoemde voorwaarden door ons is terugontvangen. Enkel de kosten van u thuis naar ons zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Maatwerk producten:
Sommige producten op onze website zijn maatwerk en worden speciaal op bestelling gemaakt. Deze producten kunt u daarom niet retourneren. De koop is na succesvolle betaling definitief. Maatwerk staat aangegeven bij de productomschrijving.

Beschadiging, incompleet of defect:
Wij selecteren onze producten op hoge kwaliteit en doen ons uiterste best om deze zo goed mogelijk te verpakken. Ondanks deze inspanningen, kan het voorkomen dat er iets beschadigd, incompleet of defect is. Neem contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Mogelijk kunnen wij het product (gratis) repareren, ontbrekende delen nasturen of (deels) omruilen. Eventuele gebreken dienen binnen 7 dagen na levering te worden gemeld. Wij streven er naar om binnen 2 werkdagen een antwoord te sturen.

Wat is het garantietermijn?

Op al onze producten zit 1 jaar fabrieksgarantie dat ingaat vanaf de dag van ontvangst.

Wij selecteren onze producten op hoge kwaliteit en doen ons uiterste best om deze zo goed mogelijk te verpakken. Ondanks deze inspanningen, kan het voorkomen dat er iets beschadigd, incompleet of defect is. Neem contact met ons op zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Mogelijk kunnen wij het product repareren, ontbrekende delen nasturen of (deels) omruilen. Eventuele gebreken dienen binnen 7 dagen na levering te worden gemeld. Wij streven er naar om binnen 2 werkdagen een antwoord te sturen.

Defecten veroorzaakt door gebruikersfouten of externe factoren zoals schade door storm valt niet onder garantie. De meeste producten op onze website zijn voorzien van LED verlichting. Een eigenschap van LED is dat deze in de loop van de tijd zwakker kan gaan branden tot maximaal 70%. De mate hiervan is afhankelijk van de gebruiksintensiteit en valt niet onder garantie.

Wat is de levensduur?

Wij hebben onze feestverlichting uitsluitend geselecteerd op A-kwaliteit voor professioneel gebruik. Dat betekent dat de levensduur (veel) langer is dat de standaard consumenten verlichting uit de winkel. De levensduur is erg afhankelijk van de gebruiksintensiteit (branduren) en waar de verlichting wordt opgehangen (binnen of buiten). In de loop van de tijd is het onvermijdelijk dat de lichtopbrengst uiteindelijk zal afnemen tot maximaal 70%.

Indien de feestverlichting hele winterseizoenen buiten wordt gebruikt, dan adviseren wij na 5 jaar preventief te vervangen.

contact

TELEFOON

+31 (0)6-27027824

MAIL

info@malideco.com

022051

CONTACTFORMULIER

11 + 8 =

DEALER WORDEN

Is uw bedrijf actief in decoratie of installatie? Ziet u kans om producten van ons op te nemen in uw assortiment en vaker bij uw klanten aan te bieden? Schrijf dan nu in en wordt dealer van onze producten!